New design New hope New spirit

Kalau tengok blog archive tahun 2013 dengan tahun 2015 yang paling lama aku menyepi... Boleh 8 entry je setahun, semangat yang hilang.. Kalau ikut tahun tu, 2013 aku busy nak kahwin dan busy dengan bisnes jual kain saree original dari India. Tahun 2015 pula aku mungkin busy dengan anak... Kah kah kah.. Fokus gila dan cuba sesuai kan diri ber anak la konon nya, time ni juga aku sibuk dengan geng breastfeeding siap ada group "susu ibu terbaik" hahahaha.. Macam-macam tips kitorang dapat. Dalam masa yang sama aku jadi babywearer tegar. Kisah dia mula bila anak aku tak nak langsung stroller. Hahahaha.. Mungkin next time aku boleh share pasal 2 topik ni. Breastfeeding dan babywearing.




Mungkin ada yang ingat aku kalau tengok design blog ni. Tapi bagi la cann sikit aku nak nampak matang. Asyik makhluk hijau ni je dari dulu. Rasa macam blog kanak-kanak sangat. Aku dah tua dan ber anak dah.. Hahahhahah... Sebelum nak terhasil kan yang macam sekarang ni aku upah orang untuk make over... Asalnya nak kekal kan je header makhluk hijau tu tapi rasa macam tak kena dengan usia.. muahahhaah..




Lepas dah di make over tu aku rasa macam nak buat sendiri pula.. so ni la hasilnya.. Simple je..






InsyaALLAH akan lebih semangat untuk blogging.. I am back!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~

Cerita koleksi fridge magnet


Apa cenderamata yang korang suka kumpul kalau pergi travel? Ni jenis biasa orang suka kumpul - tshirt “I Love”, fridge magnet, keychain, snow globe, poskad. Ada lagi yang rare tak? Aku kalau travel memang tak suka shopping just cukup sekadar beli souvenir untuk kenangan. Kita bajet traveller je janji dapat berjalan gitu. Tak semestinya oversea trip kalau local pun boleh apa.


Kalau pergi holiday, aku paling suka cari fridgemagnet. Masa nak beli peti sejuk pun aku cari yang jenis boleh magnet juga sebab sekarang kebanyakkan fridge jenis glassdoor. HAHAH.. lepas baca bahaya letak fridgemagnet dekat fridge gigih la juga cari magnet board. Dekat ikea ada jual dalam harga RM40 macam tu. tapi aku nak board tu warna hitam boleh tak? hahaha..





Semalam tiba-tiba rajin nak cuci magnet fridge aku ni, anak aku pun rajin 'tolong'. Dah lama dia geram dekat FM aku ni tapi sebab dia tak sampai lagi je. Pernah juga dia ambil kerusi panjat nak capai ni.. oh noooo!!! aku harap dapat bertahan lama sikit sebab dah ada yang jatuh pecah pun.. huhuhuhu.. sedih.


Tak banyak lagi pun.. nanti dah beli magnet board boleh letak dekat wall.. lagi selamat FM aku.. hahahha.. ni hari-hari anak aku minta nak.. macam banyak yang takde je ni tengok gambar ni... waaaaaaaaa... FM vespa aku pun dah takdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... oh anak..


Aku suka tengok FM orang sepenuh peti sejuk. Macam cantik je sebab bentuk dia unik. Rumah mama pun FM penuh peti so aku pun nak gak penuh kan peti ni.. muahahahah.. kalau aku balik ambil mama punya aci tak? hahha sure kena marah.. k bye~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...