Misztrex di Paris - wordless

Eh musim sejuk belum habis ke? Facebook dan Instagram pun asyik memutih (salji) je sejak dua menjak ni orang pakat share winter trip around the world gitu. Seronok okay tengok sebab yela tak dapat pergi dapat tengok pun cukup. Aku ni dah la manusia sejenis tak tahan sejuk. Duduk dalam aircond pun pakai sweater. Tengok muka korang cool chill je dalam snow tapi aku yang tengok yang gigil. hahahahahah..



Tajuk misztrex di Paris. Haaa memang pun tapi bukan aku yang bawa tapi kawan blogger yang tolong bawa kan. Sweet kan? hahhahah.. Thanks top blogger travel Faizal Fredley. Tumpang glamour kejap. hehhehe.. Aku harap satu hari nanti mampu jejak sana juga. Amin..



Jangan lupa follow IG : https://www.instagram.com/tokyoorganicstokist/



Tak sabar nak tunggu our next trip. Moga dipermudahkan urusan. Paling lama menanti harap penantian ni berbaloi. 3 kali tukar date atas sebab tertentu. Kemana? tunggu~

Kesan guna Deeja Cosmetic

Aku rasa produk Deeja Cosmetic dah cukup famous sekarang sampai aku sendiri pun rasa terjebak nak cuba. Sejujur nya aku perasan kewujudan produk ni sebab iklan drama 7 Hari Mencintaiku slot Akasia TV3 lakonan Shukri Yahaya dan Siti Saleha. Iklan tu macam sweet sangat tu aku macam ter perasan. hahahha.. Lepas pada tu aku terbaca juga banyak review menarik pasal produk ni sampai la dapat cuba sendiri.






Ni masa mula-mula dapat produk ni, sorry sebab muka kusam dan tanpa mekap. Aku akan tunjuk juga gambar kesan sepanjang penggunaan Deeja Cosmetic, dah kata nak review jujur sepanjang aku guna kan. Tapi perlu ingat yang kesan bergantung kepada jenis kulit masing-masing tapi ni kesan dekat kulit muka aku sendiri sepanjang baru seminggu penggunaan Deeja Cosmetic full set. Tiba-tiba rasa bangga sebab mampu konsisten.
 


5 in 1 Deeja Cosmetic

1) Sabun
2) Toner
3) Krim siang
4) Krim malam
5) Krim nano

Kesan Sampingan Penggunaan

1) Kulit merah

Tipu la kalau aku cakap muka aku terus okay bila guna produk ni. Masa mula-mula guna tu lepas 2 hari pertama muka aku jadi merah tapi tak teruk sangat kalau tengok gambar ni. Aku dah risau sebenar nya dan dah ingat nak stop terus je guna tapi bila sembang dengan member aku rata-rata cakap normal la kesan macam tu. Kalau baru nampak kesan sikit dah nak stop pakai produk apa pun tak jadi la. okay sentap kejap. hahahha.. Tapi apa pun tu semua bergantung kepada individu kalau memang jenis kulit sensitif dan takut makin teruk korang boleh la stop pakai. Kes aku ni aku tetap nak teruskan pakai tapi jarak kan pemakaian krim malam dan nano. 3 hari sekali pakai macam tu. Alhamdulilah muka aku yang merah tu sekejap je, esok nya dah okay balik. Bikin cuak je malam tu whatsapp member tanya.. hahahhaha..



2) Kulit pedih

Aku suspect sebab kulit aku jarang guna full range skincare so jadi manja terlebih. Lagi-lagi kerja aku kekadang kena pergi site so panas matahari tu memang buat kulit sunburn dan kusam teruk. Jeragat dah mula nak naik, sebab tu juga aku nak sangat cuba Deeja Cosmetic untuk merawat kulit muka aku sebelum makin teruk. Muda-muda taknak jaga kan. Awal guna memang rasa pedih dekat area sunburn dengan biji-biji di muka bila cuci guna sabun dan toner produk deeja ni. Masa ni juga aku dah tak sedap hati nak teruskan ke tak. Tapi aku target okay seminggu je cuba. Kalau lepas seminggu teruk juga okay aku stop terus. hahahahha..

3) Kulit mengelupas halus


Nampak macam mengelupas halus je tapi tak teruk dan tak sakit pun. Nak pakai bedak pun rasa macam tak selesa masa ni. Tapi macam lantak laa seminggu ni. Tapi makin hari makin kurang. Macam sel kulit mati je rupanya tu. Kalau korang biasa pakai exfoliation gel ke faham la rupa nya. hahahhaha...


Hasil Penggunaan Seminggu Deeja Cosmetic




Ni gambar terakhir setakat ni. Korang rasa serasi ke tak? Muka dah tak merah. Pakai sabun dan toner pun tak pedih dah. Kulit dah tak nampak sangat mengelupas. Krim malam dan krim nano aku dah pakai setiap malam. Awal tu je aku selang seli. Dekat kotak pun memang dah ada arahan kalau untuk kulit sensitif pakai selang seli.


Now rasa bersyukur sangat sebab aku pilih untuk teruskan seminggu pakai dari berhenti terus hari tu masa nampak kesan merah mula-mula pakai. Mungkin ada yang guna dapat kesan sampingan sama macam aku ni kan tapi lepas aku teruskan Alhamdulilah okay. InsyaALLAH, aku nak teruskan pakai sampai habis semua. Boleh follow instagram @athirahassin. Anyway thanks Deeja Cosmetic untuk produk best ni. Memang patut pun review banyak kata bagus.



Untuk yang berminat untuk dapatkan Deeja Cosmetic;

Facebook : Deeja Cosmetic HQ
No. Tel : 019 6945950



TAMBAHAN TESTIMONI - terkena minyak panas dimuka


Kalau muka berjerawat dan kusam pun kita dah down apatah lagi kalau terkena minyak panas. Lagi-lagi dekat muka. Wahh tabah nya wanita ni.. Ni aku share testimoni dia sekali untuk rujukan korang. Boleh baca review dia.



"Saya kena mnyak panas tu ada dalam sebulan mcm tu la lepas tu saya dah tak pakai apa² skincare cuma sapu gel alovera je. Gel alovera tu cuma untuk baik luka² tu je nak hilangkan parut tu memang susah dan ambik masa lama jgk la.

"Tapi dalam sebulan tu muka dah jadi berminyak, tak bermaya, jerawat pn mula la tumbuh tapi parut tak hilang² juga...saya jadi down sangat² dengan masalah muka sy bila setiap kali tengok cermin, nak keluar rumah pn malu...kalau nk keluar rumah kena make up tebal², tapi make up mana boleh tahan lama...lama sikit je dh merekah."

"Saya cuba tengok²  produk skincare di facebook. Mulanya saya nak try set skincare lain, tapi tak tahu mcm mana saya boleh tertarik nak mencuba produk deeja cosmetic ni lepas tengok testimoni² yang cukup banyak dari pengguna. Saya nak tahu kesannya berbaloi tak dgn masalah parut saya yang teruk ni. Tak sangka akhirnya mmg produk ni terbukti berkesan. Banyak parut saya dah hilang hanya sebulan pemakaian dengan sangat² konsisten. Alhamdulillah husband dan family saya pun berpuas hati dengan perubahan ni.

"Masa mula² nak cuba skincare saya paling takut ada pengelupasan. Tapi inilah yang buat saya sangat² puas hati dengan deeja cosmetic bila parut kat muka saya dirawat tanpa apa² pengelupasan dan tak ada pedih².

"Saya mula menggunakan Set Deeja Cosmetic 5in1 dan diamond foundation dan alhamdulillah sebulan lebih bersama Deeja Cosmetic kulit saya dah bertambah baik. Jerawat pun dah kurang kulit lebih halus dan lembut dari dulu".







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...