mencari biasiswa??

pada time2 macam ni memang jarang la offer bukak... biasa la..semua nye ada quota sekarang... semua orang makin pandai sekarang ni.... sekarang.... pemberi scholar pon bijak... selalu biasiswa on.... time orang tak amik kesah sangat... unless orang tu jenis suka baca paper... hari2 dia bukak paper.... tengok tempat iklan... HAHAHHA... (terasa jap)

blogger-emoticon.blogspot.comapa yang on sekarang..... permohonan tajaan untuk program ijazah luar negara (PILN) 2009... under mara and jpa... untuk maklumat lanjut klik la PILN... biasiswa ni on seminggu dari tarikh SPM diumumkan.... 12 mac 2009 sehingga 18 mac 2009 sahaja... ni iklan PILN.. kalu rasa tak berapa nak caya la kan... ni lak syarat2 nak apply... jgn main hentam je.. kang bt penat je apply kl x lepas syarat2 dia... korang gak yang rugi... nak fotostat byk2 pastu nak kena cop pengesahan lak... i pon penah rasa zaman tu... HAHAHA...so tau la.. HEHEHEHE..... kalau syarat semua lepas tapi tak tau cena nak apply.... tgk la panduan dia....

blogger-emoticon.blogspot.comtawaran Biasiswa Yayasan TM 2009 juga on.... cepat2 isi borang sebab tarikh tutup Biasiswa Persediaan Ke Luar Negara / Pra Universiti di MMU - 22 Mac 2009.... dan Biasiswa Ijazah Pertama di MMU dan IPTA - 31 Mac 2009... maklumat lanjut sila ke YAYASAN TM 2009......

blogger-emoticon.blogspot.comselain itu..... yayasan tenaga nasional berhad juga menawarkan biasiswa.... BIASISWA
YAYASAN TENAGA NASIONAL 2009..... Tarikh tutup permohonan adalah pada 22 Mac 2009...jom usha iklan tawaran dulu..... pilih n tgk dulu syarat2 dan kos yang ditawarkan... kalu minat... meh tgk cara isi borang online.... lepas isi kena la semak plak... kang ado plak yang tertinggal.. tak pasal borang kena reject sebab salah isi ke apa kan... huhuhu.... bahaya tu... INGAT!!!..... ni website biasiswa yayasan tenaga nasional... sesapa nak masuk UNITEN... meh apply meh... HAHAHHA...

blogger-emoticon.blogspot.comPermohonan BKP/BKPU Secara Online Tahun 2009 Permohonan Biasiswa Kecil Persekutuan (BKP) dan Biasiswa Kelas Persediaan Universiti (BKPU) akan mula dibuka mengikut zon pada 29 Mac 2009 hingga 18 April 2009. Semakan boleh dibuat mulai 22 Mac 2009 oleh Guru Biasiswa sekolah. Pastikan maklumat seperti Sistem Maklumat Murid (SMM) tahun 2009 telah dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) ke Bahagian Kewangan sebelum 15 Mac 2009. artikel daripada moe.gov....


hanya itu yang boleh kakak dino bg tau.... if akak (terasa dewasa sikit) tahu apa2 lagi... nti akak bgtau yea.... my bro br lepas SPM juga...so godek2... jumpa la... sambil tolong adik.. leh tolak adik2 lain sama... okey?? @kakros01good luck semua.... buat la pilihan yang bijak dan bersesuaian.... kalau ada sesiapa yang dah tau memana tawaran keluar bgtau yea... sharing is caring.... blogger-emoticon.blogspot.com

12 comments

  1. budak 3rd year leh apply ker wei
    -mike-

    ReplyDelete
  2. what a good deeds...keep it up....harap2 ramai bakal mahasiswa/i visit blog ni

    ReplyDelete
  3. kalu GM ada input psl ni... juz let me know k... huhuhuh

    ReplyDelete
  4. untuk scholar petronas ade tak? hehe

    ReplyDelete
  5. xde lagi la wak.... HUK HUK HUK....
    dalam bulan brapa ea...

    ReplyDelete
  6. agak2 ak leh apply x?

    ReplyDelete
  7. Wah,bnyaknya info pasal ni~ adik saya pn lepasan SPM gak. Mgkn saya boleh tolong isi apa yg patut utk dia =)

    Thanks for sharing ye :)

    ReplyDelete
  8. aiseh,salah URL plak! should be 'aeropama' instead of eropama

    ReplyDelete
  9. #faraNaQ: try la wei... AHHAHAHAH....

    #IXORA: bgs la.... selalu dorang x amik tau sgt....dah lepas br nak cari...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...