badan tak naik tapi perut naik

PERJALANAN BALIK RAYA

macam mana ea nak mula? HHAHAHA... yang pasti... every year.... nak balik raya je mesti meriah... bukan meriah dengan orang bising ke apa... tp meriah dengan kereta yang banyak tersusun di tengah jalan... muahahahha.... menarik woooo..... pengalaman sendiri before2 ni kan... kelantan-kedah... kelantan-johor... kelantan-penang... semua tu tak sama macam kelantan-k.lumpur.... seriously.... HUUHUHUHUHUH.... perjalanan KB-KL sangat2 menarik... wuwuwuwu.... sesak sangat2 teruk.. tak macam tempat lain... ni dari pengalaman sendiri la kan... nak buat macam mana.. hidup nomad... macam tu la... dah la balik malam sehari before raya.... sure2 la jalan dah sesak kan.... even sesak gila pon... tapi itu yang best wooo... lagi2 kalau balik malam... betul wei... kalau tak caya... korang try la raya kat kelantan... HAHAHHA... tetiba je promote negeri.. ngeh3... tak pon... kawin la dengan orang kelantan.. boleh la nak merasa kan suasana meriah dengan jalan... penat driving pon hilang bila tengok jalan penuh dengan lampu2 kereta.... macam ada pesta kat tengah2 jalan... sumpah best... jangan balik siang... balik malam.. baru rasa nikmat sesak dengan lampu kereta berkelip2 ganti pelita tengah2 jalan pastu dikelilingi pokok2 hutan... HAHAHAHAH.... bayangkan lah.. TOLONG LA... balik hari tu... buka puasa dalam kereta tu... jam punya pasal... fuh... kenyang gak la makan dalam kereta.... HEHEHEH..... selalu KB-KL 6/7jam je... tapi bila start raya... jangan la duk harap sampai awal.... 12jam kot...perghhh.... kejang gak bontot duk dalam kereta lelama... HAHAHAHHA.... sambil layan lagu raya... masyukkk... kekadang duk jauh2 dengan kampung ni bagus... baru la terasa nikmat dan perasaan excited nak beraya kan... HAHAHAHAH....

A DAY BEFORE RAYA

ramai gak la balik... tapi 2 family tak balik... dorang raya kat sebelah masing2.... semua dah mula sibuk masak untuk raya.... sekor kambing berjaya di matikan dengan sengaja... HUHUHU.... untuk buat beriani pagi raya... lalalallala.... ada ketupat... tapai... apa ntah lagi.. biskut dengan kerepek dan kekacang tak dilupakan.. itu wajib tu... dengan budak2 memekak... HUHUH.... memang meriah dan sangat la penat... family besar macam tu la... HEHEHHE... malam raya... kitorang buat BBQ dengan main bunga api n mercun ber jemaah... boleh lak camtu kan??? pastu pasang takbir raya kuat2.. perghhh... sumpah riuh rendah.... HEHEHEHHE.... raya kali ni sangat la best.. tak tahu la kenapa... HEHEHEHE....

PAGI RAYA

bangun subuh2.... kacau semua orang tidur dengan melalak pepagi.... nak mandi kena la cepat... sapa cepat dia dapat la... kalau tak berebut bilik air lak... sapa lambat mandi... nasib la... HAHAHAHAHHA.... tapi kat kampung... jangan nak berangan nak mandi time subuh kalau tak nak mati kesejukan... HAHHAHAAH.... dalam kol7 lebih pon boleh beku jap... HAHAHA... tapi mana sempat kan kalau semua nak mandi lambat kan... HUHUHUH.... pas subuh... kemas2 tepat tidur semua... breakfast.... ALHAMDULILAH.... still boleh mandi sunat aidilfitri dengan smayang raya kali ni.... huhuhuhu.... sangat la seronok.... balik raya.... buat photoshoot sekejap... ada yang ada... ada yang tak ada... sapa suruh pergi merayau awal2 pagi... pastu salam2 raya semua.... kutip2 duit raya... HAHAHAHAH... sempat lagi tu... i tak kawin lagi so still boleh dapat duit raya... korang semua jangan jeles yea... HIHIHIHIHI.... tp tak la banyak... heheheh...
pastu mula la membela perut dengan jayanya.... badan tak naik tp perut yg naik.. ish2... apa la nasib... teruk tol... HAHAHAHAH

OPEN HOUSE

buat open house... makan macam2 dan banyak gak la.. banyak gak rumah yg ktorg merayau... penat tapi tak apa.... ziarah menziarahi amalan mulia... eh2... tetiba lak... HHEHEHEH.... ok la... kalau nak ikut kan hati banyak benda nak diceritakan tapi disebabkan dah nantok dengan dah malas nak menaip.... kita stop dulu yea... tata blogger-emoticon.blogspot.com

GAMBAR RAYA

malam raya

pagi raya


random raya + open house

kawan
blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.com

3 comments

  1. meriahnya raya dia..;) seronok tgk..;)

    ReplyDelete
  2. #sara :: selamat hari raya juga... x lmbt lg kan kl wish skang... HEHEHEH....

    #CIKIN :: hehehheh... mmg best pon... cik cikin.. xde duit raya utk trex ke? wuwuwwu... =p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...