jangan hanya tahu meminta


sedih betul tajuk entry kali ni.. tapi mungkin agak sedih kot... huhuh... sejak buat bisnes detox ni.. sudah dapat banyak pelajaran baru... pelajaran paling berguna dalam hidup... erti kesabaran... keletihan... macam mana susah nya untuk mendapatkan duit... huhu....

dulu pernah menjadi pelajar yang asyik nak macam2... dan masa tu just tahu MEMINTA DUIT... tanpa berfikir susah nya nak dapatkan duit.. walaupun mak pak korang tu kaya.. tapi dorang kaya atas usaha mereka juga.. korang ingat dorang tak penat ke?? kalau yang susah pula.. korang patut sedar lah... mereka lagi penat nak cari duit... susah lak bahasa trex kali ni.. tapi korang mesti faham kan?? huhuh...

kalau nak shopping tu biar la berpada2... serius weh... sekarang even bisnes kecil.. tapi penat.. ini bukan merungut tapi nak cerita yang bukan susah nak dapat duit... tapi kalau rasa kaya... ok... jangan baca entry ni... HAHAHAH...


nahhh... duit trex.. fuyoooooo... banyak tak?? gila kan??? HAHHAHAHA.. meh datang raya umah i kalau nk duit banyak... hehhehe.. okay.. tipu je... agagaggaaa... tidak la banyak macam ni... ni minta encik google je ni.. lalalallaalaa...

lepas ni akan berjimat dengan cermat nya... sebelum membeli... fikir dulu... penting ke tak.. okay bebeh?? gila skema entry ni.. sebenar nya tengah penat... banyak hal tadi... new stock coming soon... memang berganda2 la penatnya nanti...


4 comments

  1. asking for money is not good =/

    ReplyDelete
  2. agree!!! stop asking but start giving =)

    ReplyDelete
  3. giving also not good. U give it to the wrong hand, and it is doom 4 u

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...