dulu cupcakes sekarang macaroons

malaysia ni penuh fenomena yang bermusim...
kira okay la kan.. malaysia tak bermusim macam negara lain cuacanya... sama je sepanjang tahun... kadang je hujan mendung panas.. itu biasalah kan... HAHAHAHHA...

macam tak biasa masa kecik2... bila time famous dengan gasing... semua budak2 nak gasing... bila tengok cerita yongkuro (lawan kereta) semua pakat beli kereta control.. time famous barbie..semua paksa makpak beli barbie jugak... HAHAHHAAH...

comel x?? HAHAHAH... kalau makpak tak beli sentap2 nak jugak... adoyai... tak sangka trex dulu pun macam tu... rasa nya semua sama je masa kecik cuma beza tahap kesentapan korang je la kot yang beza... ngeh3...

actually nak cerita pasal macaroon...
tahu tak pe tu??
sejenis makanan pastri dari france
sweet dan yummy wokeyhh..
kat malaysia sekarang baru nak famous...
kira pasal ikut peredaran semasa la camtu tapi dalam industri pastri... yeahhhhh

1 - dulu famous kek bentuk macam2.. bukan je bentuk bulat atau petak yang selalu jual kat kedai tu... dorang yang bijak pandai dalam baking ni dah ubah suai jadi bentuk kartunlah.. teddybear lah... pastu kek yang bulat di taruk gambar sendiri lah... kek edible dorang panggil... time ni famous lahhh..


2 - cupcakes... mcm2 hiasan dan rupa cupcakes sekarang sampai.. huyoooooooo.. sukanyaaa... tapi mesti sayang nak makan punya... macam cupcakes bwh ni.. gila sayang nak mkn... HAHAHAHAHHAHA.. so sila simpan sampai berkulat... lalalallalaaa

(google image)

3 - mungkin kah macaroon yang adorable.. colorful.. banyak flavor dan sangatttttttt cute... ni bleh jadi hasilkan fenomena baru untuk semua orang jatuh cinta dengan macaroon???HAHAHAHHA.. we wait and see okay... btw i already felt in love with them.. cute and soooo adorable... gila la weiiiii... apsal trex excited sangat... nahhhh tengok... tolong la jangan jatuh cinta dengan mereka pleazzzz....


(google image)

semua baker akan automatik belajar dengan tekun buat macaroon yang sedap dan enak dan dengan zassss nyaaa... mungkin akan ada..

macaroon.blogspot

macaroon_cute.blogspot

seperti fenomena blog cupcakes yang banyak gila sampai sendiri tak tahu mana satu nak tempah... HAHAHAH... kat malaysia susah gila nak jumpa benda ni.. sama la dengan cupcakes awal2 dulu.. hanya dekat the curve dan bangsar je trex jumpa kedai cupcakes.. sekarang?? walaweiii.. sampai muakkk makkk... hahahhaha...

8 comments

  1. xpernah rase lagi.. kat penang mane nak cari ek.. hihi :P

    ReplyDelete
  2. Saya tetap minat yang pertama tu.. tak kira! nak jugak yang pertama! heee... tapi yang ketiga macam sedapa je.. erm.. nyum..

    ReplyDelete
  3. aah!!! btul2 dah jadi trend pulak dekat malaysia sekarang ni macarons pulak :D if u nak try, d best(so far yang ive tasted lah) dekat Whisk Cafe, dalam Empire Shopping Gallery Subang

    ReplyDelete
  4. rammyd :: kat are KL je kot ad skang.. huhuhu...

    ila :: sedap

    ReplyDelete
  5. amni :: yg 1st mmg xleh di elak...dah sebati dr kecik kot.. HAHAHAHHA

    zoe :: mmg yg i tau pun kat situ je ad... xpe... nti boleh g =)

    ReplyDelete
  6. miss lolly :: mmg sdap.. sweet ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...