pelajar UM tak dapat PTPTN & JPA

kisah ni agak hangat kat UM sekarang ni terutama budak JPA & PTPTN.. duit lambat masuk... since result keluar lambat... dah tu exam pun paling lambat haritu.. memang logik juga la kan... tapi banyak laa perlu duit awal2 ni.. memang masak la sorang2... HAHAHAH... gelak je r sebab trex salah sorang kan...

sebenarnya... bagus kot macam ni... lambat masuk.. insyaALLAH lambat habis kan? hihihi... bila dah macam ni mula laa nampak mereka2 yang gelabah ayam... dulu duit ada main hentam sampai habis.. dah tak ada.. teraba la sana sini kan... hehehhe... lawak pun ada...tak apa.. at least boleh berfikir.. hidup tak selalu nya senang... macam roda orang kata.. kejap kat atas kejap kat bawah..

tapi yang tak bagus nya.. kesian kat mak bapak laa.. kalau yang sedia kaya tu tak apa.. kalau yang susah macam ni? haaaaaaaaaaaaaa.... so fikir la.. tapi even rasa mak bapak korang still mampu tanggung pun... kena gak fikir.. kalau duk harap duit parent je sentiasa... tak bagus gak kan?? cena ye? kerja la jom.. dah la sem ni sungguh rilex time table.. time table je la.. dalam seminggu 2 hari je ada kelas... hari lain... gua free beb!!!!!!! HAHAHAHHHAAH.. tapi thesis menanti.. aduhh.. parah ni... hurmmm...

so kepada semua pelajar PTPTN & JPA.. bersabar lah yea.. kihkihkih.... PTPTN end of january.. JPA dalam bulan Feb... sekarang pergi carrefour... bila stock maggi banyak ok? :)

ni penyataan yang bersumberkan disini...


Subject: RE: PENGESAHAN STATUS PELAJAR TAJAAN JPA (PROGRAM BUKAN KRITIKAL) UNTUK PEMBAYARAN

Cik Azhan,

Maaf di atas kelewatan penghantaran senarai nama pelajar UM untuk dibuat pengesahan. Perkara ini terjadi kerana berlakunya pertukaran pegawai yang menyelaras pelajar tajaan JPA di UM iaitu En Alif yang menggantikan sementara tempat Puan Norliza yang sedang bercuti bersalin.

Saya telah meminta En Alif untuk mengemukakan senarai pelajar tersebut dengan kadar segera. Walaubagaimanapun memandangkan Jabatan ini belum menerima peruntukan bayaran bagi tahun 2011 , maka dianggarkan kesemua pelajar bidang bukan kritikal bagi Sem II 2010/2011 hanya akan menerima biasiswa mereka pada pertengahan bulan Februari 2011.

Mohon juga kerjasama pihak Cik Azhan untuk mewarwarkan perkara ini kepada pelajar bagi mengelakkan sebarang kesulitan di kedua-dua pihak. Sebarang pertanyaan mengenai senarai tersebut boleh berhubung terus dengan En Alif di talian 0388853396.

Sekian, harap maklum.

Norfairus binti Tarudin

Penolong Pengarah

Unit LSP Dalam Negara

Bahagian Pembangunan Modal Insan

Jabatan Perkhidmatan Awam

Tel : 03-88853378

Faks : 03-88810745

Email : norfairus.tarudin@jpa.gov.my

Makluman kepada semua mahasiswa Universiti Malaya yang dibawah JPA.

22 comments

  1. kat cnie lama dh dpt cik pt...kalau cpt kuar cpt le melayangnye kecuali yg pandai jimat...:)

    ReplyDelete
  2. aziera : u mana tu? tp biasa la tu.. um mmg slalu lambat tp ni lmbt sgt kot... xpe2.. think +ve....

    ReplyDelete
  3. ukm...sbb bln 12 hr tu dah dfta sem...so 2 yg masuk awl...btl 2 think +ve..:)

    ReplyDelete
  4. trex, engineering tak dikira sebagai course kritikal ker? hehehhehe..takkan medic je kowt...huhuhu

    ReplyDelete
  5. usm pon xdpt lg jpa , pdhl diorang msk awl kot seminggu dr u lain kalo xslp . uitm pon xdpt lagi jpa . pelik2 , yang merananya pelajarla

    ReplyDelete
  6. eLL :: kita bkn course kritikal

    ReplyDelete
  7. eLL :: kita bkn course kritikal

    ReplyDelete
  8. pengemis dunia : ke mmg JPA lambt msuk ek? ptt minyak naik...ada kaitan ke? muahahahah

    ReplyDelete
  9. ok., botak nyer mara dah masuk..
    mehehehehe...

    lain kali kije time cuti tu..
    bukan nyer dok goyang kaki je kat rumah.. :P

    ReplyDelete
  10. sobsz. sedeyh nih. sbb td g pc fair kt dtc pn hnya mmpu mengetap bibir je la tgk headfon murah2, shawl yg mengancam. adeyh

    ReplyDelete
  11. sobsz. sedeyh nih. sbb td g pc fair kt dtc pn hnya mmpu mengetap bibir je la tgk headfon murah2, shawl yg mengancam. adeyh

    ReplyDelete
  12. budak kecik :: wahhh... dak UM juga yea... hai2.... td trex g fak pcfair dtc... byk buku laa.. HDD pun murah.. igt nk rembat gak 500G 1.. heheh

    ReplyDelete
  13. dhiya :: tgh sabar laa... trex ske lmbt2... kihkihkih

    ReplyDelete
  14. ksian la ayah n ibu awk tu nnt kan, sabar je la

    ReplyDelete
  15. salam miss trex ('',)


    arghhhh!!! ai terasa lah baca entry ni...ai salah soram staff JPA...adehhh~

    ReplyDelete
  16. botak : nk keje tp xdpt nk bt cena...

    yul : hurmmmm.... begitu laaa

    ReplyDelete
  17. bro_monday :: ye ke?? bahagian apa? leh laa update apa berita terbaru... mana la tau ni slh faham ke apa...

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. ala...kesiannye...sabar ehh,... Syarq dulu pon gune PTPTN mase kat UM...
    Alhadulillah.xde masalah ape2 :)

    ReplyDelete
  20. hi, new to the site, thanks.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...