tutorial : timbang berat blog

timbang berat blog bukan tutorial sebenarnya tapi satu kan sahaja senang untuk rujukan sebab trex memang suka timbang blog supaya tak lambat nak loading blog.. mungkin boleh kurang kan tekanan orang yang view blog ni.. tidak la tension pastu end up klik X kat atas hujung sana tu... tapi kalau still berat bagi tahu okay?

kenapa perlu kisah pasal website test? korang semua pun tak suka kan pergi blog orang pastu nak tunggu loading tu sampai kena refresh banyak kali.. sungguh menyampah bukan? nak blogwalking pun boleh rosak mood... tapi ni ikut masing2 la... hihih.. nak ringan kan ke tidak... so kalau nak tahu berat blog korang... pergi sini atau masukkan link url blog korang kat dalam kotak ni.. dan check!

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)
(eg. iwebtool.com)


gambar bawah ni berat blog trex... berat ideal blog sebaiknya 200KB kebawah yea.. tapi blog trex pun berat terlebih sikit... ingat orang je ke ada berat ideal, overweight dan underweight.. HEHEHHEHE... senang bukan? so jom timbang berat blog...

11 comments

  1. bgs laaa centu... ohh jelesnya trex... aduhhh

    ReplyDelete
  2. tak banyak isi kot..hehe..tak pon sebab cme view 1 entri pada 1 masa..agaknya la

    ReplyDelete
  3. sya punya 118.06 KB.. berat giler..

    ReplyDelete
  4. dah tumpang check berat kt cni...

    dlm kategori ringan lg le kot..hehe

    ReplyDelete
  5. tumpang timbang blog ammboi sini..
    lama dh x timbang...
    36.61kb.. ok ler..
    mekasih...

    ReplyDelete
  6. ha.. bl0g iza 129.8 .. tapi maseh berat maa.. apsal ha?

    ReplyDelete
  7. datang timbang berat blog kat sini lagi .. mwahahahaa~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...