kenapa aku buat blog?

ASSALAMMUALAIKUM & SELAMAT MEMBACA

aku buat blog bukan sebab orang suruh ke... aku buat blog bukan sebab aku pernah tengok blog orang ke... aku buat blog bukan pengaruh orang lain yang sebenarnya.... lama gak aku fikir.. macam mana aku boleh ada blog... have you though about this guys??? hahhaah....

sebab blog ni dah lama ada.. bermula dengan friendster... dekat friendster ada bahagian blog kan? aku dulu update blog guna friendster... lepas tu blogspot.. lepastu wordpress pastu opera blog... lepastu blogspot balik.. kira dah ada pelbagai.. but endup with this blog and this kind of url... misztrex.blogspot.com... HAHAHAH...

aku macam baru teringat kenapa aku buat blog... dulu orang kata aku jiwang sebab aku suka keluarkan ayat2 jiwang... tak pun aku akan express menggunakan lukisan.. perghhh.. gila sentimental aku rupanya... HAHHAAH.. patut la pakcik aku selalu ejek aku tomboy tapi manja... biasa la.. of course aku tak kan ngaku!! HAHAHAHAH... memang aku kasar... aku bukan perempuan feminin... tapi suka hati aku la.. as long as aku tak kacau orang... HAHAHAH...

lukisan dengan ayat2 merepek aku tu.. aku suka tulis dalam buku yang comel2 tu... alaaa... yang tebal semacam tu.. pergi la kedai buku cari sendiri.. wek2.. HAHAHHAHA.. kira macam diary la tapi kalau diary rasa macam penat la nak tulis pastu kena simpan elok2... orang baca kang naya.. pastu tak leh tinggal merata..



cerita buku ni ada dekat SINI

so suatu hari aku terfikir... takde diary digital ke? HAHHAHAHAHAHAHA.... ni contoh buku yang aku mention tu.. tapi ni aku buat khas untuk budak sekolah aku.. 1 batch punya... wink2... bukan personal punya laaa.. tapi camni la lebih kurang.. cover tu aku buat sendiri.. sebenarnya buku biasa tapi aku buat bagi cantik.. cantik habis la ni kan.. muahahahah...

kira ni cerita kisah terjadi nya blog dalam hidup aku laa.. HAHAHHAHAHAHAHA.... tiba2 rasa segan gila nak sambung cerita.. okay.. daaaaaaaaaa~

NOTAKAKI DINO :: mungkin akan bersambung sebab ni macam flashback sejarah dunia blog bagi aku... hehehheehhe....

19 comments

  1. wahaha... baru je terpikir nak buat entri pasal kenapa i buat blog. haha... u dah buat dulu. tahniah.

    p/s: leh kasi pinjam buku scrap tu tak?nak buat inspirasi. leh la.. leh la..

    ReplyDelete
  2. dlu ayh penah bce diary. kantoi abes. BAHAHA

    ReplyDelete
  3. fadil :: hahahahah.... fikiran serupa.. :PPP

    ReplyDelete
  4. melly :: mesti rasa malu gila kan?? HAHAHHAAH....

    ReplyDelete
  5. mase skolah dulu, penah jugak buat diari, tapi sempat dua tiga muka je. pastu conteng lukis kartun. haha

    ReplyDelete
  6. haha...
    oo...so,cmni la history kamu knpa nk wat blog.dh tau..hehe

    ReplyDelete
  7. fadil :: mesti comel kn katun2 tu? selalu dak laki suka lukis anime.. cntik2 lak tu.. hehehehehehhe

    ReplyDelete
  8. shy :: aippp... kena diam2.. lalallalalal

    ReplyDelete
  9. dulu akak pon suke tulis diari, lepas tu jadi malas, lepas tu tinggal terus! hahahaha!

    ReplyDelete
  10. sunah :: hahahaahha... trex smpi skang ada... :)

    ReplyDelete
  11. hehe..menarik..yaya de gak diary smpai skang :p

    ReplyDelete
  12. nub :: hahahah... ske lak dia...

    ReplyDelete
  13. yaya :: kita sama la centu tp kl kantoi org baca.. malu gle... ehhehe

    ReplyDelete
  14. ohhh!!! ptot laaa.
    eh2,ko tomboy ke dulu... alaaaaaaaaa...
    cane nk kawen nh..hahah
    anyway,ko leyh gk wat diary on9...
    g cr websitenye.. jap eh..
    http://mydeardiary.com/
    http://www.my-diary.org/
    http://www.daileez.com/

    ReplyDelete
  15. lawa laa buku tuu
    kreativ..
    (:

    ReplyDelete
  16. darjah 6, tahun 1999 dulu femes dengan dragon ball. hehe.. dan tahun tu jugak kantoi sebab org baca diary ada ayat cinta.
    malu nyaaaaa....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...