redmummy VS nurulism

mereka antara yang pertama aku follow sampai sekarang.. dan masih maintain sampai sekarang... ada jugak yang lain tapi sekarang ramai gak yang dah bersara... HAHAHAH.. dah banyak generasi blog dah aku tengok sepanjang blogging ni.. hihihihihi... ada yang semakin maju... ada yang semakin jatuh... macam biasa aku kekal sama... hehehehhehe..... ni kira kisah sambungan after entry kenapa aku buat blog tu....

sebab ini diary hidup aku.... jatuh bangun.. sedih gembira.. kecewa bahagia.. semua ada... :)


1) REDMUMMY DOT COM


first otai blog yang jumpa masa tu.. redmummy... masa tu still guna blogspot... kira baru dalam proses transfer ke dot com... HAHHAHA.. pernah gak cuba khatam kan blogspot redmummy masa tu.. tapi silent reader je la kan.. HEHEHEHHE... sampai red daddy pun aku usha ko... HAHAHHA... mula2 tu agak tak suka masuk RM sebab color merah terang bebenar.. lepas RM tukar template kurang terang color merah tu.. baru la selalu masuk.... sebab rasa happening semacam blog RM... hahahha.. masa dulu RM agak garang okay kalau orang ngata dia.. tapi sekarang dah semakin cool menangani masalah orang dengki dengan RM.. hahahha.. mungkin dah biasa kot.. now, I LIKE YOU MORE K.RED!! hihihihi...

dulu ingat RM ni sombong... tapi rupanya tak... ada gak ber tweet2 dengan RM tapi since aku ni lagi suka baca dan perhati je so tak de la selalu sangat tweet..  twitter tu selalu je on.. suka tengok dan follow RM ni.. macam2 ada kau... hahahahahah...

2) NURULISM DOT COM


lepas tu jumpa nurulism dot com... haaaaa... dari remaja belia lagi tu masuk sana... hahahhaahha.... suka shopping dan kecantikan.. fesyen dia terbaik gak.... awal2 masuk sana teruja tengok komen yang banyak... tapi tak tau lagi blog tu famous... template blog yang cute miut tu... tuan pun cantik... hehehe...

tapi masa tu tak suka baca entry panjang so tak berapa layan sangat tapi rasa musykil apsal ramai sangat kat blog tu... so sanggup tu hadap baca even entry panjang dan kurang bergambar.. heheheheh... memang cara penulisan yang menarik... suka gila okay.. no wonder la ramai orang kat situ... tapi blog ni memang agak panjang la entry2 nya tapi sekarang dah kurang... busy dengan family kot.. heheheh.. dari cik sampai cik puan aku follow.. HAHHAHAHAHAHA...


next.... hurmmmm.... tak berapa sure since semua dah tenggelam timbul... HEHEHEHEH... nanti aku fikir elok2.... :)

13 comments

  1. sama la.. this both blog.. kekal smpai skang baca... :)

    ReplyDelete
  2. akak pon nak follow blog ni dari nama dia misztrex sampai madamtrex...











    mungkinkah? hahahahahah! :p

    ReplyDelete
  3. sunah :: hahahah.... kak.. tu kita xleh nak jangka la kan.. this 2 blog trex gtau skang sbb realize yg mmg follower tegar blog tu... sbb mmg dh mkn tahun dah follow kan.. hehehhe...

    tp next 5years ke kalau akak still msk sini.. boleh laaa declare nti kan.. hihihihi :)

    ReplyDelete
  4. salam

    kedua-dua blog ni syira tak pernah pergi..huhuh...

    ReplyDelete
  5. syira :: pasni mesti suka la kan.. ni 2blog yg dh lebih 4tahun rasa nya trex follow... hehehhe.. :)

    ReplyDelete
  6. hm..akak akan bukak nurulism ni tetiap ari..dpt tgok2 pic medina pun dah ok dahh :) suke2.. dah 3taun kot dgn dia..tp silent reader jek..segan~

    ReplyDelete
  7. mutiara :: heheheh.. sama la kita sbb trex mmg xske komen sgt... mmg slalu jd silent reader je.. :)

    ReplyDelete
  8. pssst..roti tu yong beli di tesco..rm3.99 jerk.dua kalo da beli..kemarin dan malam td..ada custard dalam dia..nyum2~

    heehhe

    ReplyDelete
  9. oh nk try terjah blog ke 2 tu..red mummy dah selalu dah haa

    ReplyDelete
  10. alinac :: ni yg teringin ni.. huhuh

    ReplyDelete
  11. puanbee :: hahahaha... sila2 :)

    ReplyDelete
  12. redmummy x minat..

    tp akak kenal nurulism dari blog adik..sejak jumpa terus melekat..jd pembaca tegar blog dia..walaupon entry dia panjang tp akak suka psl kelaka..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...