usia "boleh kahwin"

dalam usia "boleh kahwin" ni rasa macam2 pun ada... kalau kakak2 atau makcik2 baca entry ni jangan la gelak.. tengah nak lalui usia "boleh kahwin" ni dengan rasa berdebar2.. HAHAHHAAH.. okay tipu je... tidak ler rasa gitu... melampau betul tu... kaum lelaki tak perlu sangat amik port... sebab korang tak berapa perlu risau.. umur 50tahun pun mampu kahwin lagi... HAHAHHAHAHA...

there is something that keep bothering me.... how should i feel when someone as for a marriage? HAHHAHAHA.. gelak la puas2 wei.. ni macam kelakar pun ada... coz in reality... i cant be a wife nor a mother also.. so macam mana ni? huaaa.... perangai tak pernah matang... bangun pun tengahari... biasa la tak matang.. dan tak rasa ada tanggungjawab untuk bangun pagi2... HAHAHAHA... ke benda ni akan bertukar bila dah kerja dan kahwin? HAHAHHAAHAH... sebab tak rasa lagi so macam terfikir gak... cena ek nanti? hurmmmm....

tapi benda tu bukan alasan sebenarnya... sebab... ada je member yang sebaya.. still study gak.. tak kerja lagi tapi dah jadi tunang orang dan ada jadi wife orang... this mean.... tak kerja lg dan still student bukan alasan lagi dah... lepas baca cerita member sedang pregnant anak sulung... dia sama umur je... rasa macam.. so sweet la kan... dalam umur tu dah boleh jadi mama... dah juga wife... lengkap sebagai seorang wanita....

macam mana nak explain ea? nak cerita tapi tak reti nak cakap cena... HAHHAAHHA... pelik tol perasaan ni.. kalau la abah baca entry ni.. pengsan jap... hahahaha..banyak lagi kekurangan diri... so cannot laaa... sekarang just ready untuk attend member's wedding je dulu... me? not sure... agaknya kecik tak hati bf aku baca entry ni? HAHAHHAHA

14 comments

  1. trex,doakan aku kawin thn dpn.heheheheheh..

    ReplyDelete
  2. dah sampai seru le tu..hahaha cepat2 kahwin kan kurang maksiat.. nak kahwin buat yang wajib sudah la..xmembebankan.. semoga bahagia~

    ReplyDelete
  3. usia hanya nombor... yang tak perlu dipertikaikan

    ReplyDelete
  4. hehehe... perasaan normal setiap wanita laaa awak... nak rasa disayangi dan menyayangi... tp kan kahwin tu bukan satu benda mudah. banyak yang perlu difikirkan sebab it's a journey & being a responsible person!

    pasal perangai plak, dr pengalaman mereka2 yang dah kawin kata, nanti bila dah kawen mesti berubah sendiri sbb tau ada t/jwb!!! =)

    btw, visit mine too... sebab ada yang special utk blogger UM di blog sy!!!

    ReplyDelete
  5. cik ila :: hahhaha.. betul ke? bf ko dh keje kn? no prob =)

    ReplyDelete
  6. matpek :: mana ada.. blum leh lg..

    ReplyDelete
  7. inanie :: wahhhh... penerangan panjang lebar yg byk makna.. thanx a lot!!! ^^

    ReplyDelete
  8. seriously for me, bf lu x kecik hati, wa rase dia patut bebesar hati.. kalau kate tak ready pun, lu maseh berfikiran kehadapan... dan cuba try untuk bersedia..that's gud enuff for now.. =)

    ReplyDelete
  9. tahap nafsu mksimum ke neh? kehkeh
    kawin je la, ko pon bukannye muda sgt.ahaks

    ReplyDelete
  10. akak nak kawen gak trex! haha~ takpe la...lambat lagi..

    ReplyDelete
  11. sunah :: hahahah.. boleh.. tarak hal~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...