tutorial : floating iklan nuffnang

nak letak iklan nuffnang macam trex?? follow step bawah ni yek... untuk nuffnanger sahaja..


1) DESIGN >> PAGE ELEMENT >> ADD GADGET >> HTML

2) copy dan paste code bawah ni dalam HTML

<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; left:5px;'><blink> your own text </blink> code nuffnang skysraper </div>

color biru :: kedudukan iklan boleh ubah left to right

3) code nuffnang amik code skyscraper macam gambar bawah ni...


4) preview... & DONE =)

NOTAKAKI DINO
kalau nak letak iklan skyscraper ni make sure dekat sidebar korang takde iklan skyscraper ni lagi.. kalau tak dia tak keluar iklan.. okeh?? hehehhe.. kalau ada remove dulu baru letak yang ni...

psstt :: credit to areliff =)

12 comments

  1. Thanks tutorial ni..
    Tp knp i punye die kluar polls kat bwh ads tu?

    Help!

    ReplyDelete
  2. masuk nuffnang >> blog manager >> yg kat link blog tu... ada POLLS... tukar YES kepada NO...


    btw... apa blog awk.. xdpt msk.. xde link...

    ReplyDelete
  3. Oh okay.. I'll try..

    Err.. Tak ke link? www.roxyangel7.blogspot.com


    Thanks!

    ReplyDelete
  4. xde.. cuba click kat nama awk kat ats ni... xde link.. try check kat setting blog....

    ReplyDelete
  5. Oh.. tu mmg saje buat cm tu.. XD

    Thanks anyway.. Dh ok yg td tu..
    ^_^

    ReplyDelete
  6. first time pening jugak buat benda ni. Lama2 macam ok la kut. Tq trex

    ReplyDelete
  7. dah buat ..tak jadik..tak tau apa masalhya..huhu

    ReplyDelete
  8. wow! best best..nway,baju tuh rm 33 jek. tmasuk posting and tambah url blog

    ReplyDelete
  9. Kali ketiga usya dan belajar tutorial ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...