program CCNA (CISCO)

 Assalammualaikum


aku sekarang tengah belajar buat network ni... LAN.. WAN.. dan so on... mereka cipta ip address untuk LAN WAN.. eceh.... macam gempak gila kan.. padahal... jeng jeng jeng... heheh.. budak IT dengan sains komputer familiar la kot dengan benda ni.. tapi sekarang even budak engineering pun patut belajar sebenarnya sebab sekarang CCNA sangat berguna..
 

ni buku yang kitorang dapat during this program... tebal juga buku ni... patut kena study la kan tapi apsal entah aku tak berapa nak rajin.. cantik je buku ni aku tengok so aku tak berani nak buka... HAHAHAH.. ok tak alasan tu... hehehhe...


program CCNA ni untuk dapatkan professional certificate under 3P program sponsored by government... memang kebanyakkan student digalakkan amik la program ni.. lagi pun dari korang duk rumah makan tidur baik korang join program camni kan.. HAHAHAHAHHA...


aku akan mengadap segala bagai configuration ni dari 30May sampai la 17June... huhuhuh... dah la kelas kol 9pagi sampai 5petang.. masak mak nakkkk... hahaha.. so sebab lama sangat.. tak pelik kan. kalau aku layan twitter sambil2.. HAHAHHAHAHA... so korang akan nampak aku kat twitter je hari2.. blog pun boleh buka tapi tak boleh layan sangat sebab kena fokus.. benda ni susah.. wuwuwuwuuwuwuuu...


so ni la sebab napa aku sekarang susah nak nampak update... HAHAHHAHAAHHA... okbai =)

 NOTA KAKI DINO :: curi masa orang sembahyang jumaat update..

8 comments

  1. =D! Thi dah belajar abis dah.. Nak ambil CCNP plak.. =)

    ReplyDelete
  2. wau!!! GILE LAH!
    mcm advance pulk aku tgk!!
    ni ko kne ajar n crite kt aku dooo! sries aku nk tahu psal nh!

    ReplyDelete
  3. Best la bejar Cisco , sijil pun mahal . Pergi car ikerja nnt syarikat besar2 sure pandang sijil CCNA . Dah nak habis belajar CCNA dah . Nnt amik degree nak sambung CCNP lak . HEHEHE .

    Check out my blog | http://dunieamir.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. as salam..
    oo..athirah amik kos ni kat mana?
    huhu..aik? networking? hehe~

    buku free ke tu?
    selamat mengulangkaji~

    ReplyDelete
  5. ku belajar teory jer dlu
    :-)

    ReplyDelete
  6. camner nak apply course ni ek?

    ReplyDelete
  7. athirah! assalam..help me.
    aku betul nak tau sal ccna, skg ni aku keje in IT field, network technician
    nak tnya, camne nak ambik paper ccna?
    utk beginners mmg terus ke cert tu ke? atau leh gi ke ccnp kalau dah keje dalam networking? aku
    tak paham lorr

    pls help me.aku lack info psl benda ni.fyi aku ni baru je setat keje tak smpai sbln pun.

    peh tu ko leh add aku kat fb, crunchypop_fuzz07@yahoo.com.

    aku terjumpa ko kat google psl aku search ccna.
    k thank..
    tolong eh. b4 tu buang la komen ni lau ko dah approve,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...