my new skin care - NUTOX

Assalammualaikum




Malas jaga kulit masa muda? tak suka cuci muka? tak pernah pakai moisturizer dan toner? memang siap la kulit korang nanti... walaupun muka korang normal... cantik... tak ada jerawat atau apa2... jangan bangga sangat sebab kesan nya bila dah besar nanti... okay... sangat terasa... bila dah start kerja ni muka kering sebab 1hari duduk dalam aircond... selama aku membesar ni aku just cuci muka semata... kadang2 tak cuci langsung sebab aku rasa muka aku tak oily... memang jimat sebab tak perlu beli facial foam tapi sekarang... macam ada wrinkles... hurghhhhhh... umur muda tapi kulit dah macam orang tua... sedih betul okay.. bila aku jumpa beautician dia tanya aku selalu guna toner atau moisturizer ke tak... of course la tak kan... then dia cerita la panjang lebar pasal kebaikan guna moisturizer dan toner ni... everyday sebaiknya lepas cuci muka... pakai sekali toner then moisturizer... bukan nak muka tak berjerawat ke apa tapi untuk jaga kulit muka kita... so sad... sekarang baru nak sedar... dulu aku pernah update pasal moisturizer b.liv.. tapi aku jarang pakai... beli je tapi tak pakai... lepas dah teruk ni aku guna balik tapi kena cari full set skin care....  member aku pesan kulit macam aku apa produk pun okay tapi KENA DISIPLIN... baru la betul... huhuh... kalau malas nak jaga sama aje... insaf~



Mula kan misi mencari skin care yang ok untuk kulit aku... memang macam2 aku google tapi semua pun feedback lain2... tak boleh pakai sangat la google.. aku decide try mana yang aku rasa nak try... kalau nk ikut produk kan ada banyak jenis... dari yang murah sampai la yang mahal gila... dari ko duk google sana sini baik beli salah satu trial kit dan try... setiap orang kesan dia lain2... mostly suggest aku guna dermalogica.. tapi memang tak la... aku cari yang affordable untuk maintain dan okay untuk kulit aku... kalau setakat sekali sekala je mampu beli tu baik ko tak payah tukar skin care... heheh.. yang aku tahu sekarang hot produk bio essences dengan olay... tapi entah laa... masa aku duk try2 dekat watsons aku tak berapa suka 2 produk ni sebab melekit.. so aku decide try nutox....  tapi start dengan travel kit ni... tak mau aku rugikan duit kalau tak okay... hehehhe..

mini travel kit consider as trial set pun boleh
include : wrinkle away cleanser, advance serum concentrate, moisture emulsion SPF25





so weekend ni bertapa dekat watsons lama2... nk try produk nutox yang lain plak.. heheheh...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...