REVIEW : Bird nest Nutri-collagen and whitening by Bio Essence

 Assalammualaikum


First try produk bio essence... Starting with bird nest trial set.. Nutri-collagen and whitening.. Masa ni kulit muka aku ter sangat teruk... Sebab aku duduk betul2 bawah aircond... So kulit gila kering sampai mengelupas kot dan pedih kulit.. Pernah guna nutox trial set... Ingat kan okay tapi macam burn lak muka... So tak jadi nak continue guna nutox then aku try la guna set bird nest bio essence.. Since both pun bird nest juga so cuba aje...


Alhamdulilah... Tak sampai seminggu guna... Kulit aku yang kering dan kesat tu dah normal... Nasib kulit aku bukan jenis berjerawat tapi kering sangat.. Sebab aircond kot.. At first kena tahan dengan rasa melekit dekat muka... Aku memang tak suka jenis lekit tapi sebab nak elok kan balik muka so tahan aje... Actually yang rasa melekit tu kejap je.. Mungkin sebab kita baru guna so macam tak masuk lagi dengan kulit kita... Sebab tu awal2 tak selesa... Tapi lama2 dah tak rasa melekit tu... Ok je serap lepas guna tu... Bau dia pun wangi...



Nutri-collagen & whitening cleanser

-lepas cuci muka rasa lembut.. Tak keringkan muka... Dan hasil google aku... Nak tau cleanser tu okay ke tak dengan kita... Tengok lepas cuci... Kalau kulit rasa tegang dan kering tu maknanya cleanser tu tak ok dengan kulit kita.. Kalau nak cari cleanser biar rasa muka lembap dan segar je lepas cuci..

Nutri-collagen & whitening advancer

-ni macam toner... Dia tak macam toner lain yang macam air tu.. Ni jenis krim sikit... Lepas guna muka rasa lembap... Dan tak pedihkan muka... Kalau ikut aku guna... Siang... Pakai macam pakai krim... Tapi malam... Pakai guna cotton pad... Apply macam toner lain.. Boleh bersihkan lagi muka... Hehe

Nutri-collagen & whitening essence

-ni moisturizer... Aku paling suka yang ni... Muka sejuk... Hihii... Suka guna banyak sampai cepat habis... Sobssss... Lepas ni guna lah sekadarnya... Hehhe...

Nutri-collagen & whitening cream

-ni boleh guna siang atau malam... Bagi aku ni macam melekit sangat tapi tak nafikan lepas guna muka rasa makin gebu... Hobi sekarang kat office... Main pipi sendiri... Hahahaha... Yang bagus lepas pakai cream ni... Bila makeup senang... Makeup jadi tahan lama tanpa perlu touch up banyak2... Hehehe... 

So kesimpulanya... Guna la 1 set... Baru tau kesan nya... Jangan campur2 kalau boleh tapi aku tengok ramai suka pakai skin care campur2... Takpe laaa... Heheh... Bagi aku memang puas hati dengan bio essence bird nest nutri-collagen & whitening series...

Review berdasarkan kulit muka aku sendiri...

Sebelum -sangat kering, mengelupas, pedih..

Selepas -lembut, lembap, warna kulit semakin sekata... 

Nak cuba? Cuba sekarang selagi guardian & watsons on sales!! Heheheheh.. Next review... Bio essence Tanaka white tapi next entry... Hoyeahhhh...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 comments

  1. wow! dni lom penah cuba lagi produk jenama ni hehe

    ReplyDelete
  2. okay now i know. im using bio essence too, newwbiiee. LOL but i can truly feel the diffs. btw thanks for the guidance. truly helping. :)

    visit mine :) http://tashalecka-lecka.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. produk ni mmg bgs...tp prlu pakai scara tratur utk kesan yg lbh cpt & baik...

    ReplyDelete
  4. produk ini mmg hebat, apa xnyer baru pakai xsampai sehari muka dah naik merah2. mmg memalukan....nk hilangkan merah satu hal plk..nasib baik beli yang trial pack..xla terasa sangat,,huhuhu tp mgkin produk ini xsesuai dengan kulit. hope korang cari produk yang ideal untuk kulit korang, jgn jd mcm i..

    ReplyDelete
  5. saya ada 1 set trial pack bio essence bird nest + nuti-collegen whitening cleanser (130g) untuk d let go. mmg xguna lagi, sebab my hubby tersalah beli.nk buang sayang plak. bagi sapa2 yang nak boleh sms/call wani 017-2608042. harga hanya RM35.00. pos free

    ReplyDelete
  6. review saya..pores mgecil n muka glowing sket..xla kusam sgt cam dulu...

    ReplyDelete
  7. I pernah pakai produk ni. saya tak perasan perubahan pada kulit muka, tapi orang lain perasan. sy pernah menghadiri kursus kat penang, and i tinggal sebilik dgn rakan kursus yg baru dikenali di sana...mereka cakap kulit i halus and tanya umur I berapa. mereka terkejut bila tahu umu I baru 26 tahun. mereka sangka umur I baru 23 tahun. no wonder la mereka tu layan I macam sebaya...rupanya mereka baru 22 tahun.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...