myvi baru cantik tapi overprice?!

Assalammualaikum

impian tahun lepas bakal tercapai sikit je lagi... korang mesti dah boleh agak kan apa impian aku.. tapi aku tak sangka aku dapat tunaikan impian aku tahun lepas... boleh jenguk entry ni... hehehehe... aku rasa tak payah cerita pun takpe dah... apa ntah aku bebel kat entry last year.. fuhhh.. lama gak tu beb...


go straight to the point je la kan... sekarang kan myvi dah lancarkan model terbaru.. so dengan terlancarnya model terbaru ni.. secara automatik model lama dah tak dikeluarkan dah... tapi serius aku still suka bentuk model myvi lama.. lagi2 Special Edition (SE) dengan Limited Edition (LE)... masa tu just boleh berangan.. tak mampu milik lagi kan.. heheheh...


sapa suka model baru ni? dan tolong bagitau aku kenapa???? bagi aku dia punya lampu belakang tu cacat sikit... bukan sikit la tapi banyak... cuba tengok beza lampu tu kat gambar bawah ni... pelik kan?? ke aku sorang je fikir centu??

tapi pelik2 pun... aku dipaksa gak amik myvi baru ni... nak amik model lama dah xde stok.. semua dah clear.. yang tinggal yang 2nd hand je.. for sure la parent aku tak bagi amik kan... nasib badan... kalau myvi model lama la kan.. aku dah tak fikir banyak kali.. memang confirm aku order terus.. ni aku just booking je dulu sebab aku still fikir nak pertimbangkan dengan viva elite... apa pendapat korang??? memang la aku suka myvi.. serius aku pernah berniat dan berangan2 nak myvi atau jazz as my first car... tapi aku tak sangka myvi baru begini rupa fizikalnya dan kebetulan model lama dah tak dikeluarkan.. kecewa gila beb...



korang rasa macam mana??? aku cuba suka kan kereta ni.. sebab kereta ni akan jadi boyfriend aku lepas ni... fuhhhh.... harga dia kemain lagi weh dari yang lama... apsal ek?? ada tak orang perodua nak tolong jawabkan?? hahahaahah~

18 comments

  1. Kalau aku lagi suke myvvi lame!! grrr..
    yelah,murh dan lawa n lg sport pe...yg bru mhal sgt..heh

    ReplyDelete
  2. ko jgn bt ak cmni wei... ak dh la 50% je ng myvi br ni... mahal 1.. dh r xminat :(

    ReplyDelete
  3. mahal pon...aku rasa nnt habis jugak jualan pertama dorg. kmpem dh ramai yang booking kt produa. sedangkan honda civic --vios-- etc smakin ramai yg guna.. mampu punya,, just utk belikan anak2. :P pendapat je

    ReplyDelete
  4. mungkin la.. think positif =)

    ReplyDelete
  5. oh msia da ada kuarkn myvi baru eh
    tp sy rasa myvi kaler silver nmpk lgi mewah dan prestij
    hee
    just my opinion
    kalau nk kaler purple it's up to you

    ReplyDelete
  6. waaa same la dgn ain..
    nk amek myvi baru nie kene pikir bbyk kali..
    kkwn opis byk bg pndpt.dari amek myvi baek amek waja ke ape..lg bbaloi kate mereke..

    ReplyDelete
  7. aku rasa xde la buruk sangat lampu belakang dia tuh..ehhe..itu pendapat orang yang buta bab2 kete mcm aku ni la..hehe...
    nway jangan lupa bawak aku jalan2 nnt yer...hhaeheheh

    ReplyDelete
  8. #syahira :: silver mcm rmi sgt je pki tp btol gak... heheheheh..

    ReplyDelete
  9. #azry :: kl pndng centu smpi sudah x bli... hahahahha... dr amik viva baik amik myvi dr amik myvi baik amik waja... hahahahah... yg penting tgk keperluan dan kemampuan kita laaa

    ReplyDelete
  10. #areda :: kl dpt nti...insyaALLAH... heheheheh

    ReplyDelete
  11. myvi baru lagi cntek la dari yg lama, hehee..
    tp viva elite pn cunnnn jg,,
    :))

    ReplyDelete
  12. ah2. agak pricey sikit kot tapi memang lawaaaa. berkenan tapi tak mampu hehe

    ReplyDelete
  13. amik saga yg baru je dik, lagi puas hati, bonet pon besar

    ReplyDelete
  14. #sarah :: hehehhe.. lega skit hati sarah ckp centu =)

    ReplyDelete
  15. #k.siti :: xminat.. heheheh.. tp skang bujang lg... next car mybe =)

    ReplyDelete
  16. cacat banyak la plak...ko cuba tgk teknologi yg di gunakan...byk songeh plak

    ReplyDelete
  17. #anon :: baik anon... hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...