DIY - pearl handbouquet

Assalammualaikum / selamat sejahtera


Pearl handbouquet agak berat compare dengan handbouquet lain.. sesuai untuk tunang or akad nikah.. kalau untuk bersanding tu baik la guna felt handbouquet / fresh flower handbouquet..ringan dan sweet gak so tak ada la lenguh pegang handbouquet nanti..tapi aku dah terbuat pula pearl handbouquet ni.. 2 color lagi...boleh guna untuk tunang dan akad nikah sekali.. yeayy.. then sanding/ sepanjang majlis baru guna fresh flower... wah.. mewah handbouquet kan aku.. lallalaa...


ada nak order tak? murah aje... satu pearl handbouquet starting from RM100+ for mix color tapi boleh negotiate lagi.. normal price RM150+ hehhe.. gurau je :P





actually aku guna pearl dari rantai.. beli banyak2 dekat GM... pastu leraikan laa... lagi jimat dari korang beli pearl sepeket-sepeket tu.. pakai la sarung jari tu kalau tak nak luka kan jari.. ni gedik je pakai padahal buat ni tak pakai pun.. tak selesa lilit dawai pakai sarung jari.. hasil tak berapa kemas.. huhuh... tapi memang pedih la jari... esoknya kebas jari aku... pengorbanan keranamu handbouquet.. hehehe...





dan taraaaaaaa.... ni lah hasil pengorbanan ku... hahahha.. yang penting JIMAT!! hehhe.. pearl tu aku beli 12 rantai RM56... tapi boleh menghasilkan 4 handbouquet.. kira 3 rantai dah cukup untuk 1 handbouquet... dekat GM kena beli banyak baru dapat murah so aku bantai je laa... dan boleh campur warna... jadi cantik sikit kan? heheh...


prepare for the next DIY =)

5 comments

  1. wah sekarang sudah berbisnes ye.. good luck ye

    http://sitiatikah.com

    ReplyDelete
  2. Kite pun bli kt gm klang..murah..tp ni untuk jahit manik kt bju n veil

    ReplyDelete
  3. done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...